Fatra spouští program podpory středních odborných škol oboru podlahář

Fatra spouští program podpory středních odborných škol oboru podlahář
20. 4. 2023 Vzdělávání 333 zobrazení

Výběr, instalace a údržba podlahových krytin vyžaduje odborné znalosti a dovednosti, které jsou nezbytné pro její správnou funkčnost. A právě zde hraje klíčovou roli program podpory středních odborných škol.

Český výrobce podlahových krytin si důležitost této spolupráce uvědomuje a bude se snažit školy, kantory a žáky oboru podlahář co nejvíce podporovat.

Spolupráce se středními odbornými školami a zároveň i s Cechem podlahářů ČR nám umožní představit žákům nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti, které jsou nezbytné pro správný výběr podlahové krytiny, její instalaci či údržbu. „Navázáním této spolupráce budeme mít možnost přestavit naše produkty a technologie přímo žákům a připravit je na jejich budoucí profesi. Jsem přesvědčen, že tato investice do vzdělávání a odborné rozvoje je klíčem k výchově kvalitních řemeslníků, kteří tak budou s našimi podlahovinami spojení už od samého počátku kvalifikace," říká technik podlahových krytin společnosti Fatra, Petr Polášek.

Podpora se nevztahuje pouze na vzdělávání, ale také poskytování materiálu. Prvním obdarovaným je Střední odborná škola Praha Jarov, kteří obdrželi vinylové podlahy v roli LINO FATRA, luxusní vinylové dílce THERMOFIX nebo rigidní podlahu WELL-CLICK. Nechybělo ani příslušenství v podobě PVC lišt a svařovacích šňůr.

www.fatrafloor.cz